Data redder ældre fra lungebetændelse

Data kan redde liv, men det kan være svært for virksomheder at få adgang til- og arbejde med data. Som en del af Data Redder Liv-casekataloget, beskriver casen om Success Clinic deres vej gennem datajunglen.

Den finske virksomhed, Success Clinic har udviklet et online værktøj, der ved hjælp af data kan forebygge lungebetændelse og redde liv. Hvert år behandles ca. 15.000 for lungebetændelse på sygehuset. Halvdelen af disse er over 65 år og ca. 1.600 ender med at dø af lungeinfektionen. 

Vaccination kan reducere risikoen for lungebetændelse hos ældre med op til 70%.

Success Clinics online værktøj kan hjælpe kommuner og regioner med at monitorere og evaluere vaccinationstilslutningen, men det kræver adgang til data om vaccinationsprogrammer, geografi og en række andre sundhedsdata.

Efter Success Clinic i 2016 etablerede sig i Danmark, har virksomheden oplevet stor modgang ift. at få adgang til den data, der kan redde ældre fra lungebetændelse i Danmark.
Download casen nedenfor og få et indblik i Success Clinics vej gennem datajunglen og samarbejdet med Copenhagen Healthtech Cluster.

Hent casen her: 

Case Success Clinic

Casen giver indblik i Success Clinics online værktøj, som ved hjælp af data kan forebygge lungebetændelse og redde liv.