Sansebaserede løsninger

CHC har udarbejdet et inspirationskatalog om, hvordan sansebaserede løsninger gennem lys, lyd og billeder kan forbedre livskvalitet og arbejdsforhold i plejeboliger til borgere med demens.

Plejesektorens erfaringer med sansebaserede løsninger

Sansebaserede løsninger med musik, billeder og lys kan mindske angst og uro og reducere medicinforbruget og den tid, som plejepersonalet bruger på at berolige oprørte patienter. Særligt demensramte oplever stor effekt af sanseløsninger. CHC har derfor udarbejdet et katalog med eksempler på sansebaserede løsninger i plejesektoren samt et overblik over den anvendte teknologi.
 

Resultaterne taler for sig selv – stimulistuen har en klar effekt. For eksempel på de demensramte, som er vrede og urolige, altså både fysisk og psykisk reagerende. Med stimulistuen kan de finde et sted, hvor de falder til ro og kan have det godt

separator- Jeanette Jepsen|DemensCentrum Århus (Chromaviso.com)

I kataloget finder du en oversigt over:

  • Fire former for sansebaserede løsninger
  • Konkrete cases fra plejesektoren
  • Effekterne af sansebaserede løsninger fra praksis
  • De anvendte teknologier samt leverandører af teknologien
     

Download katalog her


Inspirationskatalog Sansebaserede løsninger

Et inspirationskatalog til, hvordan sansebaserede løsninger gennem lys, lyd og billeder kan forbedre livskvalitet og arbejdsforhold i plejeboliger til borgere med demens.

CHC hjælper jer i gang

Har din organisation eller virksomhed interesse i samarbejde om nye løsninger inden for velfærdsteknologi, hjælper CHC gerne med den første inspiration og formidling af kontakter.