Enkel app hjælper patienter med at tage deres medicin

Tal viser, at en tredjedel af alle kronisk syge ikke tager deres medicin korrekt. Drugstars-appen minder patienten om at tage sin medicin, og samtidig optjene stjerner, som konverteres til donationer til patientorganisationer.

Det kan være svært at huske at tage sin medicin, og for nogle patienter er det ikke ligefrem lysten, der driver værket. Drugstars er et enkelt værktøj, som både hjælper patienter med at huske at tage deres medicin og motiverer dem til at gøre det, fordi de gennem Drugstars kan donere penge til patientforeninger helt gratis.
Tanken er, at Drugstars ved hjælp af påmindelser og simpel motivation skal få flere patienter til at tage deres medicin korrekt.

Det er genialt, at jeg kan donere penge helt gratis ved at tage min medicin. Det var også derfor, at jeg overhovedet begyndte at bruge Drugstars. Siden fandt jeg ud af, at appen kan alarmere mig, når jeg skal tage min medicin, Det er win win, at jeg kan støtte både patientforeninger og på længere sigt forskning...

separator- Henning Nielsen | Diabetiker og bruger af Drugstars

Data bidrager til udvikling af bedre medicin 

Samtidig med at Drugstars hjælper med at alarmere patienten og donere til patientforeninger, indsamler appen også unik sundhedsdata. Patienterne svarer nemlig løbende på spørgsmål om den medicin, de tager, og sådan indsamler Drugstars data om mere end 3000 præparater i Danmark. De data skal på sigt bruges til at udvikle bedre medicin og dermed gøre livet lettere og bedre for patienterne.

Download casen 

Download casen om Drugstars her. 

Drugstars har været med i CHS-projektet, som du kan læse mere om her.