Billeddata gør det muligt at spotte modermærkekræft på et tidligt stadie

Et enkelt redskab til at overvåge modermærker letter bekymringerne hos mennesker, som har brug for at holde øje med forandringer i huden. Miiskin-appen gør det muligt at opdage modermærkekræft på et tidligt stadie.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse forårsager modermærkekræft fem danskeres død om ugen, hvilket i langt de fleste tilfælde kan undgås, hvis det opdages i tide. Men det kan være svært at vurdere, om ens eksisterende modermærker forandrer sig og samtidig holde styr på fremkomsten af nye modermærker.

Med Miiskin-appen tager brugeren jævnligt billeder af sin hud, hvilket gør det lettere at bemærke eventuelle forandringer. Man kan både overvåge specifikke modermærker eller hele kropsdele og Miiskin husker brugerne på at tage nye billeder og tjekke deres hud. Appens billeddata giver dermed et struktureret og sammenligneligt overblik over, om modermærkerne ændrer sig, så brugere som f.eks. Rikke Rosenkrands ikke behøver at bekymre sig unødigt.

Jeg slipper for at være overhysterisk, fordi Miiskin har givet mig en følelse af at have kontrol med min hud og min krop.

separator- Rikke Rosenkrands |Bruger af Miiskin

Download casen 

Download casen om Miiskin her. 

Miiskin har været med i CHS-projektet, som du kan læse mere om her.