Deloitte rapport: Hvordan får vi gavn af verdens bedste sundhedsdata?

En analyse udarbejdet af Deloitte for Data Redder Liv viser, at danske sundhedsdata indeholder et stort potentiale for at tiltrække mere forskningsaktivitet og dermed gøre Danmark førende inden for life science.

Deloitte har udarbejdet en analyse for Data Redder Liv, der undersøger hvilken samfundsmæssig værdi bedre adgang til de danske sundhedsdatabaser vil skabe. Samtidig undersøger analysen, hvordan Danmark står i konkurrence med sammenlignelige lande om at tiltrække forskningsaktivitet inden for life science. 

Ifølge analysen har vi i Danmark,  i kraft af vores unikke sundhedsdataregistre, en unik mulighed for at tiltrække mere forskningsaktivitet til Danmark og dermed gøre os førende inden for life sciene. Men det kræver, at vi skaber bedre adgang til sundhedsdata, for som analysen også viser, er en række andre sammenlignelige lande i gang med at modernisere deres datareguleringsstruktur. Med disse reguleringer vil de skabe bedre overblik og mere smidig adgang til data, hvilket vil gøre det mere aktraktivt for forskere at søge dertil fremfor Danmark.

Derfor viser analysen også, at vi skal handle nu, hvis vi vil udnytte det potentiale der ligger i at tiltrække og fastholde forskning på området.

I analysen præsenteres konkrete anbefalinger og gevinster ved bedre adgang til og anvendelse af danske sundhedsdata.

Download rapport

Læs rapporten 'Værdien af bedre adgang til sundhedsdata'