2020

Engrafo

Engrafo gør vidensopsamling automatiseret i datadrevne virksomheder

14 dec 2020  -  CHC

Start-up’en Engrafo har skabt en videndelingsplatform, der automatisk opsamler viden om forretningskritiske data og om, hvordan de bruges til analyser og rapporter på tværs i organisationen.

Læs mere
Nyhed_AI Masterclass i Israel

Next steps for Danish-Israeli collaboration on AI and health data

09 dec 2020  -  CHC

In November, we gathered some of the greatest capabilities within AI in radiology from Denmark and Israel to discuss current barriers and opportunities in implementing algorithms in a clinical setting together with the collaborating scale-ups Radiobotics and Donnect.

Læs mere
Syntetisk data spotbillede

Data Redder Liv på WHINN

09 dec 2020  -  CHC

I november inviterede vi sammen med Health Tech Hub Copenhagen og innovationsnetværket Danish Healthtech til WHINN TECH Talks om datadrevne teknologier i sundhedsvæsenet. Sessionen blev modereret af Line Gade, vært på Podcasten Sundhedsvisioner og en central stemme i sundhedsdebatten.

Læs mere
National_Sundhedsklynge_640x480

National klyngeorganisation for life science og velfærdsteknologi går i luften

27 nov 2020  -  CHC

Danish Life Science Cluster har tirsdag den 24. november 2020 holdt stiftende generalforsamling og bestyrelsen, som er sammensat på tværs af virksomheder, vidensinstitutioner og sundhedsvæsen ser frem til opgaven: At bidrage til og forbedre grundlaget for patientbehandling, innovation og produktudvikling i verdensklasse til gavn for både vækst og velfærd.

Læs mere
Matchmaking_Danish Healthtech

Grunden er lagt til den nationale klynge Danish Life Science Cluster

02 okt 2020  -  CHC

Den nationale klynge for life science og velfærdsteknologi er på vej til at blive en realitet. Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop bevilget de 21 mio. som skal være med til at danne fundament for klyngens aktiviteter.

Læs mere
Syntetisk data spotbillede

National klynge for life science og velfærdsteknologi åbner helt nye vækstmuligheder

23 sep 2020  -  CHC

I Danmark får vi med den nye samlede nationale klynge-ansøgning for life science og velfærdsteknologi en unik mulighed for at træde ind i den globale elite på vækstområdet for biotek, medicinsk udstyr, medicin, sundhedsdata og velfærdsteknologi. Det vil kunne skabe patientbehandling i verdensklasse, men det kræver opbakning fra regeringen.

Læs mere
National_Sundhedsklynge_640x480

Ny samlet "superklynge" for life science og velfærdsteknologi

07 sep 2020  -  CHC

Virksomheder, vidensinstitutioner, sundhedsvæsen, kommunerne og de eksisterende klyngeorganisationer og innovationsmiljøer inden for life science og velfærdsteknologi i hele Danmark går nu sammen om en såkaldt superklynge, der bygger bro mellem virksomheder, sundheds- og plejesektor og vidensinstitutioner. Det skal sikre innovation og udvikling af verdensførende løsninger og produkter.

Læs mere
ExSeed Health

ExSeed gør det muligt at teste sædkvalitet hjemmefra

02 sep 2020  -  CHC

Virksomheden ExSeed har udviklet et analyseapparat, der ved brug af kunstig intelligens gør det muligt at måle ens sædkvalitet via en smartphone.

Læs mere
Datenspende im Gesundheitswesen_Phizer_BerlinLab_640x480

Data Redder Liv fremhævet i ny rapport om datadeling

07 jul 2020  -  CHC

Ny tysk rapport om datadeling i sundhedsvæsenet udarbejdet af Pfizer og Berlin Lab, fremhæver Data Redder Liv som eneste udenlandske case.

Læs mere
ledige-stillinger

Stort behov for nordisk samarbejde om sundhedsdata

02 jul 2020  -  CHC

I Norden har vi unikke sundhedsdata, og samtidig står vi over for mange af de samme udfordringer.

Læs mere
Danske_Patienter_Vil_Gerne_Dele_Deres_Sundhedsdata_640x480

Startup vil forbedre behandling hos astmapatienter

02 jul 2020  -  CHC

Startup’en Sonohaler har udviklet en løsning, der ved hjælp af kunstig intelligens skal forbedre behandlingen af astmapatienter.

Læs mere
Spotbillede_DRL_2018

Fokus på sundhedsdata i den nye nationale sundhedsklynge

12 maj 2020  -  CHC

D. 28. april afholdt vi dialogmøde med Data Redder Livs partnerkreds omkring sundhedsdata i fremtidens nationale klyngeorganisation for life science og velfærdsteknologi.

Læs mere
National_Sundhedsklynge_640x480

Ny national sundhedsklynge klar med 10 arbejdsområder

05 maj 2020  -  CHC

Copenhagen Healthtech Cluster arbejder sammen med de øvrige regionale klynger på at samle alle indsatser i en ny national klynge for life science og velfærdsteknologi.

Læs mere
Patientevent Aarhus 2019

Folkemøde og Roadshows udskudt pga. Corona

29 apr 2020  -  CHC

Data Redder Liv har været nødt til at udskyde en række roadshows på landets Universitetshospitaler pga. Covid 19. Det samme gælder de planlagte aktiviteter på årets Folkemøde, som officielt er aflyst i 2020.

Læs mere
Udvikling af det første system til automatiseret metaaanalyse_640x480

Udvikling af det første system til automatiseret metaaanalyse

29 apr 2020  -  CHC

Medicinsk behandling af patienter er typisk baseret på metaanalyser, som tager mindst et halvt år. Derfor har Pharma Evidence udviklet et system til automatiseret metaanalyse til gavn for patienter.

Læs mere
10 fokusomraader_640x480

National sundhedsklynge for life science og velfærdsteknologi

27 apr 2020  -  CHC

Survey peger på 10 fokusområder i ny national sundhedsklynge.

Læs mere
Cellari_640x480

Ny AI-teknologi skal sikre hurtigere svar på vævsprøver

13 mar 2020  -  CHC

Den danske startup Cellari har udviklet en ny teknologi, der med automatisk billedgenkendelse skal gøre det nemmere og hurtigere at opdage kræftceller i vævsprøver og dermed igangsætte behandling hurtigere.

Læs mere
Henning Langberg_640x480

Henning Langberg er ny Innovationschef på Rigshospitalet

04 mar 2020  -  CHC

Henning Langberg fratræder sin stilling som direktør i Copenhagen Healthtech Cluster efter tre år med et stærkt fokus på at samle private og offentlige interesser om bedre anvendelse af sundhedsdata.

Læs mere
Spotbillede_Folkemødet 2019_Data Redder Liv

Folkemøde 2020 - Data Redder Liv

26 feb 2020  -  CHC

Vi er i fuld gang med at planlægge årets Folkemøde. Fokus igen i år bliver på sundhedsdata med budskabet om at Data Redder Liv.

Læs mere
Boblberg skal forebygge ensomhed_640x480

Online platform skal forebygge ensomhed blandt ældre

26 feb 2020  -  CHC

Hver femte ældre over 65 år føler sig ensom. Det vil den danske virksomhed Boblberg forebygge med deres online platform, der giver borgere mulighed for at finde nye fællesskaber og skabe nye relationer.

Læs mere