Om CHC

Vi bygger bro mellem det danske sundhedsvæsen og virksomheder, der udvikler løsninger til at håndtere det stigende behov for forebyggelse, behandling og rehabilitering.

Sundhedsvæsenet står overfor kæmpe udfordringer med flere ældre og flere med kroniske sygdomme. Det kræver et sammenhængende og mere effektivt sundhedsvæsen. Og det kan nye teknologier hjælpe med at understøtte. Men for virkelig af sætte skub i den teknologiske udvikling, skal vi anvende sundhedsdata langt smartere end vi gør i dag.

Danmark er verdensførende på indsamling af sundhedsdata, men vi er ikke gode nok til at anvende dem. Data skal kunne tale sammen på tværs af enheder og være tilgængelig for forskning og virksomheder, så vi kan udvikle kunstig intelligens, skræddersyet behandling, bedre diagnostik og beslutningsstøtte til læger. 

Sådan arbejder vi med at fremme anvendelsen af sundhedsdata 

  • Data Redder Liv – et partnerskab der samler industri og sundhedsvæsen om bedre brug af data

  • Datalandkort – en kortlægning af danske sundhedsdatabaser og biobanker

  • AI til forebyggelse – forudsigelse af sygdomsgrupper, hvor indlæggelse kan undgås 

  • Forskning og startups – et program, der sikrer at startups får adgang til forskning og data

Copenhagen Healthtech Cluster er etableret af Region Hovedstaden, som en ’sund vækst motor’, der skal skabe bedre sundhed i den offentlige sektor og vækst hos virksomheder, der udvikler teknologier til understøttelse af sundhedsvæsenet. 

Se vores resultater i 2018

Tryk her hvis du ønsker at besøge vores online årsrapport.